44 Replies to “Berbaloi Ke Beli iPhone 11 Pada Tahun 2022?”

  1. Ip11 kira ok lah. Cuma pada yg suka tgk lebih pada spec mgkin dia pilih Android flagship atau ip13pro max lagi dri ip11 ni tuk tahun skrg ni. Resulution screen rendah xsmpai 1080+2400 mcm phone skrg, refresh rate 60hz ips lcd ja dri 120hz phone skrg amoled lagi tu, cas xsepantas phone skrg n bateri xsbesar phone skrg smpai 1hari lebih blh than kdg tu. Tpi cip n kamera dia kira blh gagah lgi untuk skrg ni. Peformance pn kita ok la lagi, tpi android skrg byk yg cip n performance padu2 dah. Rasanya ip11 masih relevan lgi dlm beberapa tahun ni wlau tkda 5G

  2. Aku user ip12pro bateri nak kompare ngn vivo v21 aku tu vivo tu lagi padu bateri de pendapat aku la tu pendapat aku

  3. Tgk channel jaiphone.. tgk bila dia baiki iPhone. Fuhhh mmg kemas gila dalaman iPhone.. no wonder la mahal gila🤣 aq dulu merasa sekali je pakai iPhone 6 tu pun awek aq dulu hadiahkan sempena hari jadi Aq.. ada lg fon tu tp x pakai sgt.. elok lg.. bini aq duk guna fon tu..

  4. if saya angkat Ip11 now, still capable ke utk Ip11 main game & do daily use utk 3/4 years lagi? (sy lebih tekankan dari segi aspek gaming)

  5. iPhone 11 aku dah guna 3 tahun sampailah aku upgrade to iPhone 13 Pro Max sekarang. So far, battery iPhone 11 ni aku cas sehari sekali je and performance dia mmg masih mantap. Aku dah wariskan kat adik aku dah iPhone 11 ni hahaha.

  6. Sblm aku menonton aku serba salah nak beli iphone 11/ 11 pro.skrg Aku tgk video dia.so aku dah decide nak beli iphone 11 jer. So nice.comfortable dengan tangan pegang. 😅

  7. Dulu saya iphone user (iphone 5). Then oleh sebab battery saya try to android. Android biasa la power mcm mana pun spec dia. Ada masa dia akan hang. So berapa bulan ni saya angkat ip11. Tak jangka performance dia. Dari segi battery. 8 jam hadap fone pun selamba. Tak habis. Memang puas hati. Size pun ngam tak besar tak kecik

  8. Asalamualaikum, nk mintak pendapat sikit mane lagi berbaloi kalau diberi pilihan sama ada second 11pro max / pixel 6?

  9. aku ip 11 user..ok dan releven battery masih 87%..dah tiga tahun aku pakai..just nice and simple bg aku lah..selesa dan nampak simple

  10. Ngam baru beli jumaat lepas. Target nak beli 2nd. Tpi pergi machines rupanya ada stok baru lagi. Alhamdulilah 1st iphone sy pakai. Sebelum ni android user.

    Mintak2 tak menhampakan untuk jangka masa panjang

  11. Sy user iphone 11 dan dah setahun lebih guna iphone ni.. Setakat ni sehari sy cas sekali je dan sehari screen time sy dalam 7 dan 8 jam jugak.. Memang tahan lah bateri dia.

  12. saya setuju dengan video ni. saya pengguna iphone 11 dan masih mantap walaupun dah berusia 2 tahun 1bulan. cuma battery health dah 82% dan menunggu untuk servis je. overall masih smooth, camera, sistem. saya kaki gaming jugak so setting paling tinggi utk resolution pun nice. panas tu biasa je bagi saya sebab mana2 phone pun memang panas kalau on apps yang makan ram tinggi. saya percaya iphone 11 masih relevan untuk 3-4tahun lagi.

    kepada yang nak bertukar dari android-ios,, iphone 11 best choice sebab dah murah dan masih ada pengeluaran(stok baru) banding dengan iphone2 yang sebelum nya. 2 tahun lepas harga utk iphone11 256gb sekitar rm4100. tapi sekarang dah jadi 2k++ je.

  13. So far guna ip11 ni yg best nya pasal baterry dia boleh tahan lama. Kadang kalau tak pakai sangat boleh tahan dua hari. Dah guna 6bulan tapi bateri health masih 100% .huhu

  14. Ada lebih ambik promax konfem puas hati ba3 tahan gila sbb aku guna 11 2bln mcmtu tpi sbb aku bosan2 suka main game aku tukar ke 11 promax,conclusion mmg puas hati sbb walaupun main game still bole thn smpai kemalam, yg kna hadap guna ip nih, panas blkg fon je, tpi xlama pon rest fon tu kejap then okaylah

    11 dh okay, klau heavy usage ambiklah promax

Leave a Reply

Your email address will not be published.